Loven og den hvide overlegenhed

Det må have været traumatisk at få den besked, at man sådan nærmest over nat skulle aflive sine mink – endda de raske besætninger og avlsdyrene med.

Sommerfest i Gellerupparken

Det må også have været traumatisk at blive ringet op af politiet og at have militæret til at gå rundt på sin private grund.

Og det er ikke i orden. Regeringen skulle have lyttet i tide og have forberedt det hele meget bedre.

Grundlovsbrud er heller ikke i orden, og det kunne vel også have været undgået, hvis de havde forberedt sig bedre.

Så jeg forstår godt landmændenes “traktordemo” i dag. Og jeg bifalder reaktioner på magtanvendelse. Det er der ikke noget i vejen med.

Hykleriet omkring regeringers lovbrud er der imidlertid noget i vejen med, og det afspejler sig meget godt i denne Facebook-status fra Søren Pind:

Facebook-opdatering fra Søren Pind lørdag d. 21/11 2020- Afspejler den ikke hvid overlegenhed?

Frihed for hvem og ret for hvem?

Dukker de samme mennesker op på deres traktorer, når endnu en boligblok skal jævnes med jorden, fordi den er beboet af mennesker, som er fattige, “ikke-vestlige” og muslimer? Næppe. I omegnen af 11.000 mennesker skal tvangsflyttes. Det er traumatisk, og det er brutal magtanvendelse. Ikke sært, at det bliver kritiseret af FN jf. de konventioner, vi har skrevet under på.

Dukker de op, når syriske flygtninge får inddraget deres opholdstilladelse og bliver udleveret til en diktator, der benytter sig af vilkårlige fængslinger, tortur og henrettelser? Næppe. Det er mere end traumatisk.

Og hvor var de, da 665.000 mennesker døde i den ulovlige krig i Irak? Ude for at fodre mink eller til medlemsmøde i Venstre? Det er traumatisk.

Hvor var de, da Inger S begik lovbrud og traumatiserede allerede traumatiserede unge asylansøgere og beordrede par skilt ad? Ude i marken med den fine traktor?

“Jamen det er jo ikke det samme”, tænker du måske.

Jo, det er det. Og når vi ikke synes det, så er det fordi, vi har internaliseret, at “de andre” ikke er “det samme”. At “de andre” er mindre værd, at de ikke har lige ret til frihed for overgreb og deraf følgende død eller traumer.

Så tænk. Tænk og mærk og kom med jeres traktor, når den næste bulldozer rykker ind.

Kør for frihed, ret og folkestyre. Bare kør. Stå op mod den hvide overlegenhed, og stå op for ret og frihed for alle i dette danske folkestyre. Vi ses!