Gellerup i flammer – og i medierne

Ensidig andetgørende og negativ mediedækning af Gellerup

Gellerup i flammer

“Gellerup i Århus har i den seneste uge været hjemsted for den seneste tids uroligheder”.

Overskrift og tekst har jeg lånt af TV2 Østjylland. “Gellerup i flammer” er overskriften på et tema om den sidste tids uro i Århus, som de har på deres hjemmeside, og indtil i går så det tilhørende billede ca. sådan ud (lånt samme sted):

Hånden på hjertet: Svarer det ikke også nogenlunde til det indtryk du har fået af min bydel? I al fald hvis du ikke har været her, tænker jeg…

Billedet er skiftet ud nu. Og i JP kan man i dag læse følgende:

“Politiets tal over sidste uges ballade viser i øvrigt, at balladen i Århus-området langt fra var en Gellerup-ting. Af de i alt 46 brande i Århus-området i sidste uge, var de 18 i postområdet Brabrand – og kun nogle af dem i Gellerup.”

Det hænger ikke helt sammen vel?
Så tak til Jørgen Rye for en saglig fremstilling af virkeligheden!

Artiklen, som har overskriften “Stor ros til Gellerup-beboere”, giver i øvrigt et godt indblik i den store indsats som de mange frivillige har ydet herude.

I skrivende stund er der lige tikket en mail ind med en kommentar til min blog. En læser går ud fra, at jeg ikke har brug for tryghed… Det kan jeg godt forstå med dén mediefremstilling.

Men sagen er, at jeg føler mig tryg her… Og aldrig har jeg boet et sted med så stærkt et sammenhold og så stor gensidig hjælpsomhed.

Vi HAR sociale problemer herude – og vi har et fælles ansvar!

Det gælder også medierne, som med deres dækning i mere end én forstand puster til ilden…