Muslim: Du er født forkert!

Islams skyld?

D. 24/2 skriver Hanne Bjerregaard i forbindelse med den seneste tids uro i et læserbrev i JP, at de unge (medløbere) skal på efterskole.

Så langt så godt. Det kan være rigtigt godt for mange.

I den sidste del af læserbrevet knækker filmen imidlertid:

“Islam er skyld i, at disse drenge løber rundt om natten. De har ikke eget værelse og der er mange børn i hjemmet.

Pubertetsdrenge regnes for mænd. Så de må ikke være alene i stuen med deres mor eller søstre. Det skal jo gå galt. Der er totalt fravær af krav og opdragelse.”

Sludder og vrøvl!

Jeg vil ikke afvise, at der findes eksempler på, at denne skik praktiseres, men jeg har kendt mange muslimske familier gennem de sidste 15 år, og jeg kender ikke én, hvor det er tilfældet.

Islams skyld? Jeg har for god ordens skyld forhørt mig hos nogle af mine naboer: Kender de mon nogen? Her til lands eller andet steds? De forstod slet ikke spørgsmålet og mente, at jeg da måtte have fået helt galt fat i noget…

I første omgang gav det anledning til et godt grin – i anden omgang forståelig bekymring og dybe suk: “Hvorfor siger de sådan noget?” Prøv engang at følge regnestykket her:

I Gellerupparken bor der 6000 mennesker og knap halvdelen er under 18 år. Det giver ca. 3000. Ca. halvdelen af dem er vel drenge/unge mænd. Det giver ca. 1500…

1500 børn og unge med adresse i Gellerup er født potentielt kriminelle!
Født forkerte og dømt til at være et problem!

Lad mig bruge Hanne Bjerregaards vending os sige: Så skal det gå galt!

Selvopfyldende profeti

Når holdningen “Det er islams skyld” bliver mere og mere udbredt og efterhånden sniger sig ind under huden på os, bliver profetierne selvopfyldende. Konsekvensen er, at hvor end disse børn og unge med mørkt hår og brune øjne går og står – ja så bliver de mødt med afstand, modstand, mistro og forbehold. Dét giver en modreaktion! Ingen kan i længden udholde at være stemplet forkert. Ingen!

Og skulle én og anden af disse drenge alligevel få den naive tanke, at de dog har ret til at være her i verden, ja så kan de jo bare lukke op for TV: De tørklædeklædte kvinder står igen for tur. “Mor” skal også lave sig om…

Et ti år gammelt Björn Afzelius citat er på sin plads:

“Man kan ikke både tage imod og holde udenfor”!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *