Situationsbillede fra Gellerupparken

Det handler om mennesker

Det er søndag og sommertid. Jeg hørte godt kirkeklokken i morges, men jeg syntes ærligt talt, at det var en time for tidligt.

Lidt vasketøj og ½ opvask, er det blevet til, men det kunne godt være mere…

Nu har jeg alligevel taget en pause. To af mine sædvanlige små besøgsvenner har lige været her for at sige hej, og nu sidder jeg med endnu en kop kaffe og kigger ud ad køkkenvinduet:

En mørkhåret mand går roligt hen ad stien, og en kvinde er på vej hjem.

Bag træerne, som jeg stadig kan se igennem, krydser to teenagere græsset med deres små søskende ved hånden, og gyngerne er sat i sving af et par piger. En større dreng har godt gang i løbehjulet, bag ham løber to mindre piger, det bedste de har lært og til allersidst knokler et par helt små drenge for at følge med på deres små ”motorcykler”. Endnu uden pedaler. Der må kæmpes hårdt!

30 sekunder af livet i Gellerupparken.

Gert Wilders og Osama bin Laden har jeg ingen forventninger til.

Men gad vide, om andre, der læser koranen på samme måde som dem, har besindet sig på, at det er virkelige mennesker, de taler om, når de forsøger at bilde mig ind, at mine naboer er mine fjender?

Det minder mig om Eksjugoslavien og en film jeg engang så i skolen om rotter, der oversvømmer Europa og resten af verden.

Vist. Der er jo ”bare” tale om effektive virkemidler fra en svunden tid. Men I skulle tage og overveje konsekvensen, skulle I! Og måske kunne I prøve at mærke efter, hvad det har gjort ved jer, hvis nogen engang har hængt jer ud…