Indlæg i JP: Per Dalgaard toner næsten rent flag

Indlæg i JP Århus, som avisen har valgt at bringe det i redigeret form med deres overskrifter

En kommentar til Per Dalgaards svar til mig, der kan læses i kommentarfeltet herunder.

Baggrunden er min kommentar til ham her.

Det er flovt at læse Per Dalgaards hadske synskpunkter

DET ER 26/4. I skrivende stund går en ven og et familiemedlem rundt inde i min stue og samler mine nye møbler. Han er muslim, og jeg er flov. Rigtig flov.

Jeg har netop læst Per Dalgaards (PD) svar på min kommentar til ham 20/4, og nu kan jeg så fortælle min unge ven, at han »hader vores livsstil, vore klæder, vor mad, vor religion, vort demokrati.«

Jeg kan fortælle ham, at han »ikke kan bidrage med noget som helst i et moderne samfund.«

Jeg kan desuden fortælle ham, at han er en del af et muslimsk parallelsamfund, hvor demokratiske love ikke gælder, at han er en fjende af Danmark – at han rent faktisk er i færd med at omstyrte det danske samfund, og at jeg er landsforræder, fordi jeg har lukket ham ind . . .

Alt dette alene fordi han er født, som han er. Hvordan skal jeg dog formidle det? Jeg ved godt, at PD’s hadske synskpunkter ikke er mit ansvar, men jeg kan ikke helt lægge det fra mig.

Jeg er flov.

I mit første svar til PD forholder jeg mig til, at han anvender manipulation for at udbrede ovennævnte synspunkter, men nu toner han altså – næsten – rent flag. Det er da i det mindste noget.

Han giver mig ret i min tolkning, og så kan vi jo tale om tingene.

Fundamentalist

PD hævder, at jeg baserer mine holdninger på mit kendskab til muslimer, og det er delvist korrekt. PD sætter nemlig mennesker på opskrift, og han repræsenterer dermed en form for politisk lovreligion, der i sin grundsubstans er lige så fundamentalistisk som islamismen.

Kun én tolkning gælder, og det er hans.

Lad os bare tage tørklædekvinderne igen: Uanset at de har lukket mig ind i både deres hjerter og deres daglige liv, uanset at de både i handling og ord viser, at de respekterer og anerkender mig, ja, så ser de altså ned på mig, betragter mig som uren og forkert.

Der er intet, de kan gøre for at ændre på det. De er stemplet én gang for alle. Det er Per Dalgaard, der dømmer.
Det er ikke dem.

Ubegrundet frygt

Og konsekvenserne er omfattende. Ikke alene giver PD og hans ligesindede anledning til ubegrundet frygt og vrede blandt såvel etniske danskere som vores nye medborgere, ikke alene giver det anledning til tykkere mure og dybere grøfter mellem »dem og os« – det er også med til at presse en minoritet i armene på fundamentalister.

For hvor skal de gå hen? Hvor skal de gå hen, hvis de bliver betragtet som fjender, hvor end de går og står, alene fordi de er dem, de er?

Det er bindegalt at sætte f.eks. de utilpassede unge i bås med islamister – de vender sig jo netop mod alle former for autoriteter heriblandt deres forældre og imamerne. Men vi kan presse dem derhen.

PD sammenligner med 1930’erne og 1940’erne, og det vil jeg så også gøre. Dengang var det blot jøderne, der blev lagt for had.

Hvad angår PD’s spørgsmål vedr. masseindvandring, så lader jeg det ligge. At jeg skulle gå ind for det, er et synspunkt, han selv har opfundet og tillagt mig, så det må stå for hans egen regning.

I stedet vil jeg opfordre til, at vi lige nu stopper denne hadefulde propaganda og i stedet forholder os til mennesker som mennesker, taler om virkeligheden, som den er, og tager et fælles ansvar for at finde løsninger på de problemer, som vi reelt har – der er nok at tage fat på.

One thought on “Indlæg i JP: Per Dalgaard toner næsten rent flag”

 1. Per Dalgaard læserbrev/svar til mig i JP Århus, som jeg har kommenteret i indlægget herover:

  Af Per Dalgaard (DF), Skovbakken 31, Ryomgård

  Offentliggjort 26.04.08kl. 03:00

  PIA BJERRE Christensen er 20/4 meget indigneret over, at jeg udtrykker stor bekymring over den muslimske indflydelse i Danmark og faktisk også i Europa.

  Og jeg kan kun give hende fuldstændigt ret. Jeg er meget bekymret over denne islamisering af vort samfund.

  Det er jeg baseret på fakta om, hvordan muslimer overalt i verden agerer i de kristne, demokratiske lande. PBC baserer sine holdninger på, at hun kender mange flinke og rare muslimer, selv de med tørklæde, som uudtalt fortæller hende, at hun er uren.

  Jeg tror gerne, at der er mange flinke muslimer. Det er ikke på dette grundlag, jeg baserer min bekymring. Den er baseret på det faktum, at ingen steder lever muslimske samfund fredeligt med deres naboer. I ingen muslimske lande har kristne mindretal blot nogenlunde tålelige forhold. I de lande, hvortil muslimer frivilligt ankommer, danner de parallelsamfund, hvor landets demokratiske love ikke gælder.

  De opretter koranskoler, hvor de dagligt udgyder hadefulde udfald mod netop de lande, de frivilligt vælger at bosætte sig i. Hvad mon de dog vil i disse lande, kære PBC? Specielt når de hader vores livsstil, vore klæder, vor mad, vor religion, vort demokrati? Fortæl mig det.

  Krigerreligion
  Uanset om man kan lide det eller ej, er Islam en krigerreligion, som gennem hele historien har trukket blodige spor efter sig. Lige fra Muhammeds tid og til i dag. Og det vil PBC fremme ved at byde en kultur med lovreligion velkommen her.

  Ak ja. Det er før set, at naive folk har hjulpet dem, der vil omstyrte et samfund. Og det er ikke kun Dansk Folkeparti, som er bekymret.

  Et forskningscenter for immigration, nedsat af Europakommissionen, Euro Mediterranean Centre for Research on Immigration, forudser en masseindvandring til de vestlige lande, primært Europa, på 20-30 millioner i de næste 10 år. Primært fra Algeriet, Marokko, Egypten, Libanon, Tunesien, Tyrkiet samt Gaza og Vestbredden. Indvandrere, der kulturelt, religiøst og samfundsudviklingsmæssigt befinder sig i fortiden.

  Bidrager ikke med noget
  Alle uudannede, som derved ikke kan bidrage med noget som helst i et moderne samfund. Hvad mon der sker med de sociale systemer i Europa på dette grundlag?

  Kaos, intet mindre. Vi kan hjælpe dem med at udvikle deres eget samfund, hvis de ønsker det. Men at det skal ske ved en masseindvandring til Europa, medfører ingen udvikling i egne lande. Gør det vel PBC? Hvad er dit forslag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *