Hadefuldt løgn og bedrag

Det hænder, at jeg begår den dumhed at læse et indlæg på en af de højreekstremistiske islamofobiske blogs. Og det ER en dumhed. Jeg får det lige dårligt hver gang.

Mens et par af mine venners børn lå godt gemt under tæpper på sofaen og så TV her i formiddags, sad jeg her ved PC´en og lavede en søgning på mit boligområde.

Endnu engang kunne jeg se mine naboer, bekendte, familiemedlemmer og nogle af mine nærmeste venner omtalt som værende notorisk voldelige og terrorister pr. definition. De er umennesker. Alene pga. deres religion.

Jeg begynder bogstaveligt talt at ryste og får kvalme. Det er modbydeligt. Der er fare for, at had, løgn og bedrag langsomt sniger sig ind under huden på os og får magt.

Så jeg råber igen: Det er mennesker, vi taler om. MENNESKER!

Vi spiller fodbold herude

I skrivende stund går de to piger rundt i mit køkken og gør den kage klar, som vi lige har bagt. Jeg kunne aldrig i livet drømme om at fortælle dem, hvad folk dog skriver. Det er slemt nok i forvejen… De mærker jo frygten, fordommene og sågar hadet, der hvor de kommer.
Den slags afslører sig i direkte fjendtlige ytringer, men også ved tavshed, i kropssproget, blikket og tonefaldet.

Så hav det venligst lige in mente, hvis du en dag møder en, som har en arrogant attitude eller støder på ord som integrationsvægring eller ghettomentalitet.

For god ordens skyld gør jeg lige til slut opmærksom på, at vi også har røde næser pga. kulden her i Gellerup. Det er sådan helt almindeligt menneskeligt…

Vi sover og vi vågner igen

NB: Jeg linker ikke. Hadefuldt crap på Hodja, Uriasposten, Universalgeni m.v. får ingen henvisning herfra i dag.

Og nu vil jeg gå ud og spise kage og drikke varm kakao!

12 thoughts on “Hadefuldt løgn og bedrag”

 1. ja- jeg fatter heller ikke al det had der dukker op blandt mennesker, hvis vi nu fattede, at vi alle er brødre og søstre uanset hudfarve og religion og gad hjælpe hinanden uden at kyle mistænkeliggørelse efter hinanden- så vill det sørme være så dejligt- men det vist nok utopia 🙂

 2. Så simpelt – og alligevel så sandt. Tænk hvis danske blogs i højere grad blev brugt til at bringe indlæg af denne type – fra rigtige menneskers rigtige hverdag – end alle de beskyldninger og mistænkeliggørelser.

  tak

 3. Der må være megen godt gemt vrede i sådan et had.
  En almenmenneskelig og forståelig mekanisme, som jo også stikker næsen frem hos dem, den rammer…

  Men jeg synes virkelig, det er modbydeligt, når dette udnyttes af folk, der tilsyneladende burde kunne tænke selv.

 4. Cheers Bo 🙂
  Jeg har for meget om ørerne, så der bliver nok lidt langt mellem mine skriverier…

 5. Det handler også om børn, og jeg har slettet de mest hadefulde kommentarer fra “Nationen”. Et par af de længere svar er efterladt her på den nye side:

  Du kan godt have en pointe Allan, og gennem et år, hvor jeg har blogget på Århus Stiftstidende, har jeg da også løbende gjort mig overvejelser om, hvorvidt det måske bare var bedst at tie den slags ihjel.

  Men jeg mener, at den slags indlæg opnår “gyldighed” i samme øjeblik, de begynder at trænge ind under huden på os – og det er desværre allerede sket. Derfor tager jeg til genmæle.

  Stille og roligt vænner vi os til, at det er i orden at lægge en hel befolkningsgruppe for had, og med mindre nogen gør opmærksom på det, lægger vi knap nok mærke til det.

  JP bryster sig af at have ansat folk som Lars Hedegaard, organisationer som Kvinder for Frihed (læs: tvang), hvis forkvinde næsten dagligt udspyr hån og foragt på sin blog, bliver officielt hørt i forskellige sager og får spalteplads i aviserne, folketingskanditater henviser uden blusel til de omtalte blogs, landskendte politikere træder (næsten uden videre) frem og kalder deres parti for anti-muslimsk, andre får god dækning i pressen, når de agiterer for et islamfrit Europa og ikke en eneste journalist bemærker det, når DF taler om “Værnsregler”…

  Værnsregler? Islam er fjenden – og således er altså også flertallet af mine små 6000 naboer her i Gellerupparken udskreget til at være mine fjender og jeg selv såmænd landsforrædder.

  Tro mig. Det er ganske vist og helt bogstaveligt. Og disse mennesker udgiver hinandens had i bogform, som lederartikler i føromtalte avis, som tilsyneladende faglige publikationer m.v. Seneste bestseller er lanceret som årets mandelgave.

  Så. Allan. Som jeg sagde til et par journaliststuderende, der interviewede mig i sommer: Hvis ikke jeg åbner min mund, så tror jeg sgu ikke, at jeg kan holde ud at leve i det her land…

  Nu må jeg rejse mig fra PC´en og får desværre ikke mulighed for at vende tilbage de næste par dage.

  Hav det godt så længe!

 6. Det handler også om børn, så jeg har slettet de mest hadefulde kommentarer fra “Nationen”. Et par af de længere svar er efterladt her på den nye side:

  Med respekt Allan, så pisker jeg ikke nogen stemning op. Jeg tager pulsen på den i et boligområde, hvor massiv hade-propaganda trækker dybe menneskelige spor blandt både voksne – og børn.

  Thulesen-Dahl var måske ikke det mest velvalgte eksempel i en hurtig kommentar. Så måske skulle jeg hellere have nævnt den annoncekampagne, som udtalelsen kom i kølvandet på? Eller Søren Krarups reaktion på hans rettelse, som var et citat af Luther gående på, at muslimer er kættere, som man skal vende sig imod? Jeg kunne selvfølgelig også have citeret Mogens Camre for at sige, at muslimer skal bo muslimland…

  Dette er en dybt alvorlig sag. Jeg er ganske enig med dig i, at enhver selv er ansvarlig for, hvad vi LADER trænge ind – og det er særligt vigtigt at være opmærksom på i en tid med massiv og særdeles effektiv propaganda.

  Hvad eksemplet Vibeke Manniche angår, så er sagen ikke, hvor mange der læser hendes blog – men at hendes forening bliver officielt hørt, og at hun som formand for kommunalt ansatte læger i pressen citeres for, at hun ikke ville have tillid til en læge med tørklæde.

  “Meningsdannerne” HAR ladet det trænge ind. Og således er det da heller ikke længe siden, at JP havde en leder, hvor vi (læs: boligforeningen) her i Parken blev beskyldt for at slutte op om modbydelige racistiske overgreb på grønlændere.

  Uden blusel og uden efterfølgende dementi fylder avisen folk med lodret løgn.
  Det kræver sin mand/kvinde ikke at lade dét trænge ind.

  Men derudover er jeg også ligesom dig bekymret for stigmatiseringen af medlemmer af DF. Hadefulde personangreb fører blot til mere had, uanset hvor de kommer fra, og jeg går ind for dialog og forsoning.
  Jeg ville gerne som Jacob holdt have haft det fysiske overskud til at tilslutte mig ekstremistiske grupper – f.eks. Den Danske Forening.

  Blot har jeg derudover to ting at sige til det…

  For det første:
  Det kræver en særlig personlig styrke at være i stand til at afholde sig fra at bruge de samme metoder, som der bliver brugt mod en selv.

  For det andet – og vigtigst:
  Magt forpligter! Som repræsentant for landets trediestørste parti og støtteparti for regeringen, som nyhedsmedie, som voksen, som tilhørende majoriteten osv. har man den mest betydningsfulde indflydelse på, hvilken dagsorden der sættes for debatten. Med magt følger et særligt ansvar!

  Til slut en pointe, som du med stor sandsynlighed vil høre mig gentage:
  Den, der har overskudet, er forpligtet til at tage det første skridt. Uanset hvilken baggrund vi har.

Comments are closed.